Ayakkabı Alırken Ayak Ölçüsü Nasıl Alınır

Ayakkabı Alırken Ayak Ölçüsü Nasıl Alınır

Ayakkabı insanın zorunlu ve temel ihtiyaçları arasında yer almaktadır. Ev dışındaki tüm aktiviteler esnasında ayakkabı kullanımı zorunludur. Soğuktan koruyucu etkisi haricinde estetik açıdan göze hoş gelmesine özen gösterilir. Bu nedenle ayakkabı alırken dikkat edilmesi gereken birçok faktör mevcuttur. Bu makalede ayakkabı alırken ayak ölçüsü nasıl alınır ve dikkat edilmesi gereken noktalar nelerdir, bu konulara değindik.

Ayakkabı Seçerken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Ayakkabı alırken dikkat edilmesi gereken birçok faktör bulunuyor. Yanlış ayakkabı alınması olumsuz sonuçlar doğurabilir. Ayrıca boşa harcanan para ve kullanılmayacak bir ayakkabı ile sizleri baş başa bırakabilir. Bu nedenle ayakkabı alımı esnasında gerekli özeni göstermelisiniz. Ayakkabı alırken dikkat edilmesi gerekenler şunlardır;

  • Ayakkabının kullanım alanı: Alınacak ayakkabının nerede ve nasıl kullanılmak istendiği seçimde oldukça önemlidir. Günlük, spor, klasik gibi tarzlar arasından istediğinizi seçerek ihtiyacınızı giderebilirsiniz. Eternal Ayakkabı sayesinde dilediğiniz tarza uygun ayakkabılara kısa sürede sahip olabilirsiniz.
  • Ayakkabının kullanılacağı mevsim: Ayakkabı tercihi esnasında hangi mevsimde kullanılacağı büyük önem teşkil eder. Yaz ayakkabısı ile kışlık ayakkabılar birbirinden farklıdır. Yazın tercih edilen modeller daha ince ve terletmeyen yapıdadır. Kışlık modeller ise zorlu hava şartları için koruyucu görev üstlenir. Kış modelleri arasında bot, çizme ve kar için dayanıklı modeller mevcuttur. Tüm yazlık ve kışlık ayakkabı modellerine Eternal Ayakkabı farkıyla sahip olabilirsiniz.
  • Ayak ölçüsü: Ayakkabı seçimi esnasında doğru ayak ölçüsü alınması oldukça önemlidir. Ayağınıza tam olmayan ayakkabı kullanımı, ayakta sıkmalara veya ayağınızı vurmanıza neden olacaktır. Ayakkabı alırken ayak ölçüsü nasıl alınır sorusunun yanıtı için yazının devamına göz atarak bilgi sahibi olabilirsiniz.
  • Ayakkabının görseli ve estetiklik: Ayakkabının koruyucu özelliği kadar estetik görüntü önemlidir. İnsanlar tarafından sokakta yürürken, konuşma esnasında, toplu taşımada ve aklımıza gelen her noktada ayakkabılar dikkat çeker. Bu nedenle göze hitap eden ve kendi tarzınızı yansıtan ayakkabı modellerini tercih etmelisiniz.
  • Ayakkabının fiyatı: Ayakkabı alırken ayak ölçüsü nasıl alınır sorusu kadar ayakkabının fiyatı da önemlidir. Günümüzde her insanın ekonomik gelir düzeyi aynı değildir. Bu nedenle ucuz görünen bir ayakkabı başka kişilere çok pahalı gelebilir. Ayakkabı alırken kendi bütçenize ve imkanınıza göre hareket etmelisiniz.
  • Kullanılan malzeme: Ayakkabı seçimi esnasında kullanılan malzeme çeşidi mühimdir. Tarzınıza uygun şekilde üretilen malzemelere yönelmelisiniz.
  • Ayakkabının rengi: Ayakkabı seçiminde renk en önemli olayların başında geliyor. Her kıyafete uyumlu bir ayakkabı aranıyor ise siyah ve koyu tonlar tercih edilebilir. Ayrıca kot pantolon ve çeşitli kumaşlar ile uyumlu beyaz spor ayakkabı modellerine yönelebilirsiniz. Eğer daha spesifik modeller arıyorsanız giyim tarzınıza uygun renk seçimi yapmalısınız. Renkli, parlak veya farklı modellerden birini seçebilirsiniz. Ancak spesifik modellerin kullanım alanı daha kısıtlı olacaktır. Eğer dolabınızda az ayakkabı var ise spesifik modellerden ziyade genel kullanıma uygun renkler seçmenizi tavsiye ediyoruz.
  • Ortopedik ve rahatlık: Ayakkabı ile saatlerce yürümek, ayakta durmak, çalışmak, spor yapmak ve koşmak mümkündür. Dolayısıyla rahat ve ortopedik ayakkabı seçimi çok önemlidir. Aksi taktirde yorgunluk belirtileri, ayakta şişkinlik, yara ve ağrılar meydana gelecektir. Yanlış ayakkabı seçimi yüzünden ayakta çeşitli hastalıkların meydana gelme riski mevcuttur.
  • Nefes alabilen ayakkabı seçimi: Ayakkabı seçerken en önemli noktaların başında nefes alması gelir. Çünkü nefes almayan ayakkabılar ayağınızı terleterek kokmasına vesile olur. İstediğiniz kadar hijyenik olun nefes almayan ayakkabılar nedeniyle ayağınız yine kokmaya meyilli olacaktır. Bu nedenle seçim esnasında kaliteden taviz vermeden hareket edilmelidir.
  • Ayakkabı markası: Marka seçimi en az ayakkabı alırken ayak ölçüsü nasıl alınır sorusu kadar önem teşkil edecektir. Çünkü markanın kalitesi ayakkabının kullanım ömrünü, fiyatını, görselini, konforunu ve birçok faktörü etkiler. Ayrıca her markanın ayakkabı numarası aynı ebatlarda bulunmaz. Bazı markalarda 42 numara giren bir birey farklı markada 41 veya 43 numara giyebilmektedir. Bu nedenle seçim esnasında marka tercihi büyük öneme sahiptir. Eternal Ayakkabı gibi alanında uzman markalardan ayakkabı almak sizin avantajınıza olacaktır.
  • Ayak şekli: Ayakkabı alırken ayak ölçüsü nasıl alınır sorusuna paralel ayağın şekli büyük öneme sahiptir. Bazı ayaklar üstten daha kemikli yapıya sahipken kimi ayaklar daha ince yapıdadır. Ayrıca taraklı ayak ve çeşitli ayak formları bilinen biçimlerden biridir. Bu nedenle ayakkabının ayağınızın biçimine uygun olması en az numarası kadar önemli olacaktır.

Ayakkabı İçin Ayak Ölçüsü Nasıl Alınır?

Ayakkabı alırken ayak ölçüsü nasıl alınır sorusu sık duyduğumuz suallerin başında gelmektedir. Ayak ölçüsünün alınması için bir adet A4 kağıdı size yeterli olacaktır. Kağıt üzerine ayağınızı koyarak ayağınızda yer alan en uzun parmağınızı kalem ile işaretleyiniz. Ardından topuğunuzun dış kısmına bir kalem ile işaret koymanız yeterli olacaktır. En arka ve en üst kısımların işareti sonucunda aradaki mesafeyi cetvelle ölçmelisiniz. Ölçüm sonucunda ayağınızın kaç cm olduğunu tespit ederek bilgi sahibi olabilirsiniz. Ancak ölçerken ayakta dik durmaya özen gösteriniz. Çünkü özellikle kilolu kişilerde ayağın havada durması ve basılı olması oldukça etkilidir. Azda olsa ayak bölgesinde de yağ olması nedeniyle ölçüde hata olabilir. Hata payını minimum düzeye indirgemek için ayakta ve kağıt üzerine ayağınız basılı şekilde ölçüm yapınız. Bu sayede ayakkabı alırken ayak ölçüsü nasıl alınır sorusuna santimetre cinsinden yanıt bulacaksınız.

Ayakkabı Önünde Ne Kadar Boşluk Olmalıdır?

Ayakkabı alırken ayak ölçüsü nasıl alınır sorusuyla birlikte ayakkabının önündeki boşluğun ne kadar olacağı merak edilecektir. En uzun parmak ile ayakkabının burun kısmı arasında yarım santim boşluk yeterli olacaktır. Ancak modele göre bu farkın değişken olabileceği göz ardı edilmemelidir. Eternal Ayakkabı bünyesinde yer alan ayakkabılar numaralarına uygun biçimde üretilmiştir. Online siparişler sonucunda aldığınız ayakkabının ayağınıza uymaması halinde ürünü değiştirerek farklı numarasını alabilirsiniz.

Ayak Santim Ölçümü Kaç Numaraya Eş Değer?

Ayakkabı alırken ayak ölçüsü nasıl alınır sorusunun yanıtını açıklamıştık. Ancak yapılan ölçü sonucunda elimizde santimetre cinsinden bir veri olacaktır. Bu nedenle kaç santimetre hangi numaraya eş değer sorusu akıllara gelecektir;

  • 22 santimetre 35 numara
  • 22,7 santimetre 36 numara
  • 23,3 santimetre 37 numara
  • 24 santimetre 38 numara
  • 24,7 santimetre 39 numara
  • 25,3 santimetre 40 numara
  • 26 santimetre 41 numara
  • 26,7 santimetre 42 numara
  • 27,3 santimetre 43 numara
  • 28 santimetre 44 numara
  • 28,7 santimetre 45 numara
  • 29,3 santimetre 46 numara
  • 30 santimetre 47 numara

Yukarıda belirtilen ayak santimetre ölçüsü ve numara eşleşmesi markaya göre değişiklik gösterebilir. Ayakkabı alırken ayak ölçüsü nasıl alınır sorusunun yanıtına istinaden ayakkabı numaraları marka kalıplarına göre farklılık taşıyabilir. Herhangi bir markada 40 numara olan ayakkabının aynı boyutlarda başka markada 41 numaraya denk gelmesi mümkündür. Ayrıca bazı markaların ayakkabı modellerinde buçuklu modeller söz konusudur. Bu nedenle alım esnasında markanın politikasına dikkat ediniz. Eternal Ayakkabı olarak ayakkabı numaralarımız standart boylarda üretilmektedir. İstisnai durumlarda ve ayağınıza olmaması halinde değişim yapabilirsiniz

Etiketler: Ayak Ölçüsü
Ocak 25, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR